Enkla middagstipset

 

Ibland har man mer tid över för matlagning och ibland har man mindre tid. För mig brukar det oftast vara tisdagar som jag knappt hinner med att fixa ihop middag till familjen. Visst man kan ju slänga i hop makaroner och köttbullar men det vill man ju inte ge familjen varje dag det krisar med tiden. Nog för att det är gott men det är ju inte den mest hälsosamma och mest näringsrika maten ever typ. Därför tänkte jag nu ge er ett ett enkelt middagstips som tar ca 10 min max totalt att slänga i hop.

P.S Medans kycklingen kokar så kan man gå och göra något annat under tiden och på så sätt stor an egentligen bara i köket i max 10 min!

Har inget namn på receptet direkt men bilderna får visa vägen

 
 

Ingredienser:

 • 1 paket kyckling delar (valfritt men jag valde kycklinglår denna gång)
 • Pasta (valfri sort) (Jag valde ekologiskt, glutenfri pasta. Du kan köpa den här) Salladslök (ca 2-3 stänger)
 • Salladslök (ca 2 stänger)
 • Champinjoner (ca 10 st)
 • Vitlök (ca 2 vitlöksklyftor)
 • Kryddor (Valfria kryddor. Jag valde salt, kycklingkrydda, paprika pulver och oregano)
 • Soja (Använd gärna tamari soya eller liquid aminos kokos soja)
 • Grädde (Jag använde havregrädde då jag försöker att äta en så mejerifri diet som möjligt. Ingen skillnad i smaken om du använder havregrädde)
 • Kokosolja (Jag använde denna)

P.S: Denna gång använde jag champinjoner och och salladslök för det var det jag hade hemma men det går lika bra med vanlig gul lök eller sparris i bitar till exempel. D.S.

 

Så här gör du:

 1. Lägg kycklingdelarna i en traktör panna (stekpanna med lock) eller i en gryta som har lock. (Går bra med fryst kyckling!) Fyll på med vatten tills det täcker kycklingbitarna till hälften ungefär. Sätt på locket och koka på lite varmare än medel temperatur tills kycklingarna är helt genom kokade. Ca 20 min. (under tiden kan du gå och göra något annat)
 2. Skär sedan upp salladslöken i mindre bitar, champinjonerna i kvartar och finhacka vitlöken.
 3. Koka pastan enligt förpackningen
 4. När kycklingbitarna har kokats färdigt så häll av vattnet från kycklingen i en bunke och lägg kycklingarna i bunken tillsammans med vattnet
 5. Lägg nu i lite kokosolja i samma panna som du använde för kycklingen (Du behöver inte göra rent pannan) och stek grönsakerna och vitlöken i kokosoljan
 6. När grönsakerna har stekts färdigt, lägg i kycklingbitarna och tillsätt valfria kryddor och sojan. När det har stekts färdigt kan du hälla på vattnet från kycklingen igen. Lagom mycket tills det täcker ungefär till hälften. Låt det koka samman i ca 10 min. När det har kokat färdigt häller du på pastan över kycklingen och blandar runt och sen häller du på grädden. Ca 2 dl. Efter tycke och smak. Nu är maten klar!
                 
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//  

Gillar

Kommentarer

Cecilia,
Ser jättegott ut.
cavegirl.se
juliefitness,
Tack så mycket! Jag lovar det är en höjdare för hela familjen! Jag gick och tränade innan jag fick äta min del av middagen och när jag kom hem så kom min man och mina 2 pojkar framrusandes till mig och ba "mamma vilken god mat du gjorde"! Det fanns nästan inget kvar till mig hehe 😉
juliefitness.new.isilife.se