Enkel vego snack - Kålsallad

Idag bokstavligen skrek min kropp efter något nyttigt! Det är så sjukt/underbart/häftigt hur kroppen fungerar. Ju längre in i mitt veganska ätande jag kommer, med andra ord, ju mer strikt jag är och ju mer tid jag ger åt att äta veganskt så händer det fantastiska saker i kroppen.

(Jag äter inte ens strikt veganskt än! Jag äter enligt 90/10 metoden med 90% vegansk kost och 10% vanlig kost men ändå så märker jag av hur jag nu kan ”höra” vad kroppen säger till mig så mycket tydligare)

Som igår till exempel så hade jag en liten relapse när det gäller maten 😬 Jag åt thai, hela dagen!! Jag köpte en thai med wokad biff och grönsaker med ostronsås och den åt jag till både lunch och middag 🤭 Supergott men inte så veganskt eller nyttigt för den delen heller. Men idag så märker jag hur min kropp bokstavligen skriker efter riktig mat. Nutrienter med specifikt! Den vill ha i sig vitaminer och mineraler och mycket vatten.

Vad ska man göra! De e bara att lyda för om jag inte lyder och fortsätter att äta dåligt kommer jag till slut att tappa den här nyfunna kommunikationen med min kropp. Jag kommer inte att ”höra” vad den försöker säga mig lika bra.

Så jag drog fram det jag hade i kylskåpet. Lite röd kål, brysselkål, morot och grönkål och så strimlade jag allt superfint. Gjorde en enkel dressing på olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar! En stor skål blev det. Bästa av allt är att det blev så pass mycket att det räcker att äta en gång till. Och när dressingen har fått göra sitt med denna goda kål sallad så kommer det att smaka ännu godare nästa gång jag äter salladen igen om ca 2 timmar 😋😋

Oh and by the way, den hör salladen ör verkligen suuuupermättande!!!
















#vegan #veganmat #vegansallad #vego #vegorecept #nyttigt #nutrienter #nutrition #veganrecipe #veganrecept #vegetariskt #vegetarisktrecept #kost #diet #vegankost #vegandiet #nyttigvegankost #nyttigveganmat #hälsa #hälsosamt #hälsosamveganmat #hälsosamvegankost

Gillar

Kommentarer

JosephineJuninger
JosephineJuninger,

Ser så trevligt ut 😉

nouw.com/josephinejuninger
juliettestephen
juliettestephen,

Tack! Ja det är supergott Mums

nouw.com/juliettestephen