En vattendagbok

Ja, jag har börjat föra en vattendagbok!

Det här kanske låter lite hysteriskt eller till och med lite fanatiskt i en dels öron but hear me out:

Här om dagen skrev jag ett inlägg som hette: Den omedelbara verkan av vatten. I det inlägget berättade jag om den nästan läskigt snabba effekten jag fick en dag när jag kände mig så sjukt trött, ni vet så där oigenkännligt trött. Jag blev faktiskt ganska orolig ifall det hade någonting att göra med min MS. Jag beslutade i alla fall då att dricka lite vatten, det var bara ca 2-3 dl men redan efter 15 minuter kände jag hur jag fick orken tillbaka. Det känslan var helt fantastiskt! Bästa sättet jag kan beskriva det på är som om jag vore en torr disktrasa och så hällde någon några vattendroppar över den och den kom till liv igen ;) Det var en helt fantastisk underbar och konstig känsla. Jag kunde verkligen känna hur energin bara kom tillbaka mer och mer för varje minut som gick

Minnet är bra men kort Sedan den dagen har jag varit väldigt lyhörd till vad som händer i min kropp när jag dricker vatten, eller inte dricker. Jag är dock lite knäpp när det kommer till mitt vattendrickande. De dagar då jag tränar brukar jag vara jätteduktig på dricka vatten. Minst 1 till 2 liter. Dock är det så att de dagar jag inte tränar kommer jag inte heller ihåg att jag ska dricka vatten. Alls!! Helt sjukt, I know!

Jag har som vana att dricka en flaska vatten (1 liter) på jobbet varje natt som jag jobbar. I söndags under dagen hade jag inte druckit en enda droppe vatten. Ja jag hade faktiskt inte druckit en droppe vatten sen träningen i lördags! I lördags morse tränade jag två väldigt tuffa pass och jag hade druckit ca 1 liter vatten till det. Normalt brukar jag dricka minst 2 liter efter sådana pass men jag glömde bort det denna gång.

I söndags jobbade jag ett nattskift och återigen hade jag en dag där jag var sådär fruktansvärt trött. Jag t.o.m. sov middag två gånger i söndags!!! Men det hjälpte inte det minsta! Jag tog med mig en energidricka till jobbet för jag tänkte att den här kommer jag definitivt att behöva om jag inte skulle jag somna på jobbet!

Jag var en torr disktrasa trasa...igen!

På jobbet fyllde jag upp min vattenflaska som jag alltid brukar göra och jag började dricka. Jag drack upp det ganska snabbt. Det jag la märke till och tyckte var lite konstigt var från och med att jag hade börjat mitt nattskift vid klockan 21 fram tills klockan var ca 23.30 hade jag fortfarande inte känt av att jag var kissnödig! Ändå hade druckit en hel liter vatten och ca 3 dl cola zero!

Då började jag fundera på det här jag skrev i inlägget här om dagen att många gånger är ju kroppen redan uttorkad innan den känner av att den är törstig. Jag tänkte på hur uttorkad min kropp egentligen måste vart om jag kan dricka 1 liter vatten och inte ens bli kissnödig på nästan 4 timmar!! Det var inte det ända jag märkte. Jag hade ju vart så där sjukt trött igen men efter en stunds vattendrickande blev jag helt plötsligt mindre och mindre trött! En riktigt märkbar skillnad! Jag behövde inte längre ta min energidricka! Nu hade jag all den energin jag behövde för att klara av natten. Jag var inte ens det minsta trött längre!!

Idén till en vattendagbok växte fram

Därför bestämde jag mig i söndags natt för att jag faktiska skulle starta en vattendagbok! Jag tycker det här är så intressant att se hur kroppen reagerar. Hur den mår när den är uttorkad och när den får vatten. Det är också ett bra sätt att se till att jag får i mig tillräckligt med vatten.

I den här vattendagboken ska jag inte bara föra dagbok över hur mycket vatten jag dricker utan det ska även stå med tidpunkter och hur jag mår just vid dessa tidpunkter. Det ska även stå med hur min hy ser ut för då kan jag se om det blivit någon skillnad de dagar jag har druckit väldigt dåligt. Har jag mer utslag, är jag torr i ansiktet och så vidare? Ända sedan jag börjat bli mer medveten av hur kroppen reagerar och mår när den får i sig tillräckligt med vatten så kan jag inte sluta förundras över hur fantastisk kroppen är och hur fantastiskt vatten är.

Allt jag kan säga är att glöm inte att dricka ert vatten gott folk! Jag uppmuntrar er också att föra en sån här vattendagbok. Det är jätteintressant att se sin egna statistik på vad som händer i kroppen med och utan vatten. Tycker jag i alla fall ;)

Drink up!

Gillar

Kommentarer