Enkel vegan middag - Sötpotatis, brysselkål, röd lök och äpple

När jag började äta en mer vegan anpassad kost så var mitt enda krav på att maten inte skulle vara ett substitut till den "vanliga" maten man ätit i hela sitt liv. Jag vill inte ha en massa halvfabrikat i mig, vegan halvfabrikat eller ej, det ska vara hel, ren och hälsosam mat. Sen ska det vara gott också!

Jag äter idag typ 90% vegan kost och 10 % vanlig. Dem 10 % sparar jag till när man blir bortbjuden eller bjuder hem själv osv. Men jag vill inte äta "låtsat kyckling" eller försöka få någonting att smaka som det andra man är van vid. Jag vill hitta nya vägar och nya smaker. En sak som har överraskat mig enormt med vegan kosten är hur underbart gott allting är!!!! Det är så smakrikt och man mår så bra i magen!

Jag kan prata hur mycket som helst om hur bra och gott det är att vara vegan men då kommer ni säkert att somna så jag ska istället bjuda på just ett sådant gott recept som har vuxit fram i köket när jag står där hungrig och funderar på vad jag är sugen att äta och vilka smaker som passar bra tillsammans. Här är ett recept på en enkel vegan middag med Sötpotatis, brysselkål, röd lök och äpple 😊

Ps. Det passar väldigt bra att äta tillsammans med receptet som jag la ut i går på Rostad pumpahummus med kikärter och dukkah

Ingredienser:

 • Färsk brysselkål (ca en halv påse)
 • 1 stor röd lök eller 2 mindre
 • 1 Rött äpple
 • 1 stor sötpotatis
 • Olivolja
 • Salt och peppar

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 225° grader.
 2. Skär sötpotatisen med skal i mindre tärningar. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja och tillsätt salt och peppar. Sätt in i ugnen på ca 20-30 min eller tills sötpotatisen fått fin färg.
 3. Under tiden kokar du färska brysselkål i ca 10 min. När det gått 10 min häller du bort vattnet och skär dem i halvor. Lägg i en annan ugnsfast form.
 4. Skär den röda löken i ganska stora klyftor och lägg dem i skålen tillsammans med brysselkålen
 5. Skala och skär ett rött äpple i halvstora tärningar. Lägg tillsammans med den röda löken och brysselkålen.
 6. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen tillsammans med sötpotatisen dem sista 10-15 minuterna av sötpotatis tiden. (Alternativ om man inte har möjlighet att ha två saker i ugnen samtidigt så kan man blanda i resterande grönsaker ner med sötpotatisen efter att halva tiden har gått)
 7. Servera tillsammans med den goda rostade pumpahummusen och njut av en smakupplevelse om heter duga!!!

Ps. För er som inte är veganer så kan jag tipsa om att ha i bacon i grönsaksblandningen med rödlöken och det. Sååå gott!!


#vegan #veganfood #veganrecept #veganrecipe #veganism #veganhealth #veganhealthyfood #health #hälsa #hälsosamt #nyttigt #brakost #nyttigkost #träningsmat #kost #diet #vego #healthychoices #healthydiet #vegetariskt #sötpotatis #hummus #kikärtor

Gillar

Kommentarer