Du äger kraften!

     

Jag känner mig lite filosofisk så jag tänkte faktiskt vara lite öppen och dela med mig utav en erfarenhet eller vad man ska kalla det. Det är väl inte direkt en erfarenhet men något som jag upplevt ha hjälpt mig när jag kände mig som mest nere som t.ex när jag fick min diagnos MS - multiple sclerosis.

Jag är i grunden väldigt positiv i mig. Har inte alltid varit det. Som för många andra så har man gått igenom en massa skit i livet och för att överleva så har jag helt enkelt valt att fokusera på det positiva i livet, det som faktiskt är bra, hur mycket eller lite det än har varit. Jag har varit tvungen att lära mig att vara tacksam för det jag faktiskt har och inte se det jag inte har.

Det har inte alltid varit lätt. Det är ju som dem säger på engelska: "When life hands you lemons-make a lemonade" och istället för att sura över hur surt det är så har jag istället lärt mig att göra en "damn good lemonade"!! Vem orkar sitta runt och deppa i alla evighet för att livet inte är rättvist liksom.

När jag var ung, kanske en 14, 15 bast såg jag en film, kommer inte ihåg vilken men det var i alla fall en stor big black mama som pratade med hennes son. Han gnällde om något som var orättvist och han hade rätt men då sa mamman bara: "Honey, ain't nobody ever tell you life was going to be fair so stop whining!" Jag vet inte varför men den meningen fastnade i mitt huvud och jag sa till mig själv dem orden om och om igen. Gör det fortfarande faktiskt. Tyckte i början att hon var onödigt hård mot han, han hade ju faktiskt rätt i sitt klagande men allt eftersom åren gått och jag skaffat mig egna erfarenheter så har jag förstått den meningen bättre och bättre. Nej, livet är inte en dans på rosor, varken lätt eller rätt och rättvist. Vore det det så vore det underbart och perfekt men nu är ju inte det den verklighet som vi lever i.

Det är kanske inte så kul att komma till insikt om den verkligheten men det är vad det är helt enkelt. En sak som har hjälpt mig all hantera den verkligheten är musik faktiskt! Jag älskar musik. Jag är musik och musik är jag! Jag finner mycket tröst och mycket av min kraft i musiken och i texterna som sjungs. Själv kan jag inte sluta sjunga. Jag sjunger hela dagarna. Ibland jan jag inte sova för jag har en låt som fastnat i huvudet på mig och jag t.o.m sjunger när jag sover. Jag vet, hur tröttsamt är inte det på en skala liksom :)

// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>
  • Alla

Gillar

Kommentarer