Den omedelbara verkan av vatten

Tänkte att jag skulle berätta hur den omedelbara verkan av vatten överraskade mig rejält igår! Igår hade jag en sån där riktigt låg idag. Inte låg som i deprimerad men låg som i fruktansvärt trött. En obeskrivlig trötthet! Jag trodde att det kanske hade någonting att göra med min MS. Jag funderade oroligt över vad orsaken på min fruktansvärda trötthet kunde bero på. Håller jag på att få ett skov eller vad är det som händer?! Jag hade ju sovit relativt bra och jag har ätit väldigt bra hela den här veckan. Så vad kunde min trötthet bero på?

Tidigare på dagen hade jag pratat med min man i telefonen och han påminde mig om att inte glömma att dricka vatten. Ja ja tänkte jag. Jag hade ju faktiskt druckit 1,5 liter vatten dagen innan så så fruktansvärt uttorkad kunde jag ju omöjligen vara. Men inombords tänkte jag för mig själv att han nog hade lite rätt ändå. Jag hade ju faktiskt inte druckit en droppe vatten alls den dagen, i går alltså! Men ändå så tänkte jag att det ju omöjligen kunde påverka mig så mycket!

Hur skulle jag orka träna på kvällen?

Jag var verkligen fruktansvärt trött! Jag gick runt i huset och försökte ta mig för saker att göra men det var ganska svårt eftersom jag var så in i norden trött. Jag såg vattenflaskan och påmindes om vad min man hade sagt om att dricka vatten och jag fyllde upp den med kanske max 3 dl och så drack jag upp det i ett svep. "Jaha nu har jag druckit lite vatten i alla fall" tänkte jag. Började plocka med lite grejer här hemma och så funderade jag på hur i hela fridens namn jag skulle orka gå och träna bodypump samma kväll om bara några timmar. Dessutom hade jag satt upp mig på aerobic efter bodypumpen också! Skulle jag skippa träningen helt och hållet? Hur skulle jag orka träna? Det verkade som en omöjlighet! Denna trötthet kunde ju faktiskt bero på min MS. Jag kanske verkligen behövde vila?

Den omedelbara verkan av vatten

Men så ca 15-20 min efter att jag druckit dessa ynka 3 dl vatten så började jag helt plötsligt att få mer energi, som från ingenstans!! Det var som om jag hade tagit en stor dos pre-workout! Det var helt sjukt! Jag verkligen märkte av hur jag kom till liv igen! Det var nästan läskigt! Som om någon hade tryckt på en knapp! Den enda förklaringen jag har till det är vattnet jag drack! Jag mindes de kloka orden från min man innan om att om jag inte dricker vatten så är jag som en bil som håller på att överhetta på sommaren. Den orkar inte köra helt enkelt. Tydligen var jag så H2O depraverad! Det måste vart så eftersom för på bara 3 dl vatten så hörde jag hur min kropp bara skrek:" TACK"!

Det är ju faktiskt så också att när man känner att man är törstig då har det egentligen redan gått för långt. Kroppen behöver mycket mer vatten än så. Efter den omedelbara verkan av vatten som jag fick uppleva så såg jag till att kroppen fick betydligt mer vatten än bara 3 dl. Den fick 1,5 liter till! Nu sitter jag här med min vattenflaska och små smuttar hela tiden för den där tröttheten vill jag INTE uppleva igen asså! Drink up peoples!!

Gillar

Kommentarer