Dags att fylla på D-vitamin depåerna

Ja nu är det hög tid att börja tänka på att fylla på D-vitamin depåerna! I somras fick vi förhoppningsvis i oss tillräckligt med d-vitamin genom att vi var ute mycket och lät solen smeka vårt skinn men vi går mot mörkare tider med mindre och mindre sol och även fast vi kanske inte känner det direkt i kroppen så börjar d-vitamin förrådet att sina ut med snabba steg. Men varför behöver vi d-vitamin då? Det finns hur mycket informations som helst där ute på varför d-vitamin är så bra och så nödvändigt för oss men bara för att ta ett exempel så står det så här på kostdoktorn.se sida:

"D-vitamin är unikt bland vitaminerna. Det är ett steroidhormon, som våra könshormoner testosteron och östrogen. D-vitaminet påverkar effekten av hundratals gener i de flesta av kroppens celler. Potentiellt kan det därför påverka hälsan på mängder av sätt. Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist har en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt… listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång.

En sammanställning av alla studier som jämfört tillskott av D-vitamin med placebo visar något mycket ovanligt: De som fått D-vitamin levde längre liv! Varför? En fascinerande möjlighet är att tillräckligt med D-vitamin verkar vara viktigt för kroppens skydd mot cancer. Minst tre studier på senare år visar tydligt minskad risk för cancer med tillskott." (Vill ni läsa mer om studierna så finns alla studier länkade till från kostdoktorn)

Sammanfattning: D-vitamin är bland annat nyttigt för att det

  • Stärker skelettet
  • Ger ett längre liv och även ett cancerskydd
  • Man blir piggare och gladare
  • D-vitamin hjälper till viktnedgång
  • Man får ett bättre immunförsvar
......... men listan kan göras mycket längre när man pratar om hälsofördelarna med D-vitamin och tyvärr så får vi i Sverige inte i dagsläget i oss tillräckligt med D-vitamin via kosten heller i Sverige Vart kan man då enklast få tag på bra D-vitamin? På isikost.se har de ett mycket bra D-vitamin innehållande 38 µg D-vitamin och det motsvarar 1520 IE vitamin D GLÖM INTE RABATTKODEN: JULIETTE10 när du handlar hos dem så får du 10% rabatt i alla fall Vill man ha en något starkare dos finns det hos Bodystore.com med upp till 5000 IE vitamin D      

Gillar

Kommentarer