Confession time

Ja jag ska faktiskt ta och bikta mina synder så här officiellt till er alla som läser. Men innan jag gör det så ska ni få lite bakgrund. Hela denna vecka har jag känt mig slö, trött och allmänt seg. Jag är inte sjuk, jag har faktiskt sovit ganska bra - hör och häpna för att vara mig - och jag har dessutom druckit mitt vatten som jag bör. Så vad är problemet??

Ja det undrade jag i morse också när jag höll på med 5 miljoner tabata och burpees sessioner på gymet 06.15! Kan det vara så att jag känner mig död därför att jag går på ett pass mitt i ottan som heter Challenge och är designat för att döda alla som närvarar? Nej, inte riktigt. Nog för att det är skitjobbigt men det var något annat som spökade. I slutet av klassen när vi höll på att strecha så gick det upp ett ljus för mig! Om jag har skött allt annat, sömn och vatten vad är det då som fattas?? Jo kosten!!

Och här kommer min biktning:

  • Jag har inte skött min kost som sig bör. Jag har ätit både bullar och pepparkakor och på tok för mycket kolhydrater! Japp, även solen har sina fläckar. Förra veckan gjorde jag ett gäng kanelbullar. Min yngsta pojk hade bönat och bett hur länge som helst om att jag skulle göra bullar så till kanelbullens dag så överraskade jag honom med riktigt goda kanelbullar. Jag gav faktiskt bort flera påsar bullar och tänkte att jag var duktig för att jag gav bort en massa i stället för att äta dem själv men om jag ska vara riktigt ärlig så slank det nog ner ett par under veckans lopp
 
  • Inte nog med det, min man kom hem med ett paket Annas pepparkakor och en flaska Julmust Light. Han ville vara snäll med mig för han vet att jag älskar pepparkakor med smör och ost på och ett glas julmust till det. Mmmmmums! Jag tänkte att jag tar ju bara 2 pepparkakor åt gången, det är ju faktiskt inte så farligt men vad är 2+2+2+2+2+2+2, tja väldigt många i alla fall. Nu tack och lov så är pepparkakorna slut!
 
  • Men så i onsdags denna vecka så skulle jag ha över halva släkten på fika och då tänkte jag ju att jag ska bjuda dem på mina exceptionellt goda bullar (om jag får säga det själv, det är därför jag bakar dem så extremt sällan!) Och ja då åt jag ju 2 bullar till denna vecka! Katastrof med andra ord!!
  Så mellan förra veckan och denna vecka så har jag bara ätit skräp! Inte konstigt att jag känner mig som skräp! Du är ju vad du äter och det är dagens sanning! Man är precis vad man äter! Äter man mat som ger en näring ja då blir man full av näring och energi och äter man mat som bara innehåller skräp ja då mår man som skit! Det är faktiskt inte svårare än så!
Eat to nourish yourself! Så nu när jag har fått min insikt given till mig under morgonens träning så blir det inga mera bullar eller pepparkakor på väldans länge. Fram med broccolin, spenaten och allt det dära braiga som kommer att nära min kropp och ge mig den styrka och energi jag behöver till nästa veckas träningspass. Jag lovar det kommer att göra skillnad. Jag berättar nästa vecka hur jag mår då so stay tuned........
  • Alla

Gillar

Kommentarer