Bra besked från doktorn

I morse fick jag ett bra besked från doktorn! Jag hade en tid kl 09 hos min MS doktor på Huddinge Sjukhus. Det är ganska långt att gå från parkeringen in till självaste sjukhuset och jag har ju sådan sjuuuuk träningsvärk. Jag gick som om jag vore en pingvin, vankandes från ena sidan till den andra. Det var så pinsamt. Jag märkte hur folk tittade på mig men vad skulle jag göra liksom. Jag var i alla fall på väg mot ett sjukhus! Folk har ont där liksom döööö

Träningsvärken spelade ett spratt

Änyhoo, jag satt där i väntrummet och så kom min doktor och ropade: "Juliette"! Jag försökte resa mig lite graciöst från den ganska låga stolen men det blev inte lika graciöst i verkligheten som i mitt huvud! Jag märkte hur doktorn tittade på mig lite försiktigt fast med ett väldigt oroande ansiktsuttryck. Jag inflikade snabbt att jag bara går så här konstigt då jag har en träningsvärk från avgrunden från Tough Viking loppet i lördags. Doktorn drog en mycket högljudd lättande suck och sa: "Ååh jag som trodde att din MS hade blivit värre!!" "Ja det skulle man verkligen kunna tro som jag går" sa jag.

Bra besked från doktorn

Vi gick in till rummet och hon hon gjorde några neurologiska tester på mig som t.ex att kolla reflexer och liknande. Hon undrade om jag kunde sätta mig i huk och hoppa på ett ben men det kunde jag bara inte p.g.a träningsvärken. Hon insåg dock att det nog inte var något problem för mig att göra dem sakerna om jag kunde ha sprungit Tough Viking i lördags ;) Hon kollade tidigare blodprov och magnetröntgen resultat och jag fick det jag ville ha, ett bra besked från doktorn! Inga nya inflammationer och mitt blodprov var perfekt! Jag kunde gå något rakare och mer normalt därifrån i ren lycka!

Jag hatar normalt sett att gå till min MS doktor för det är en påminnelse om att jag "är sjuk". Jag försöker att inte tänka så mycket på det mellan varven men när jag får en kallelse till doktorn eller till magnetröntgen så blir jag påmind och det är ingen rolig känsla. Men men mina ansträngningar med att äta en antiinflammatoriskt kost till 90% i alla fall har återigen belönat sig! Det är så värt ansträngningen!!

  • Alla

Gillar

Kommentarer