Blåbärspaj

En blåbärspaj som inte är att leka med står nu på bordet! Sjukt god blev den! Dessvärre är det inte en hälsosam blåbärspaj! Den är tyvärr full av både socker och smör men det är det värt. En liten portion i alla fall. Kanske därför den är så god hehe ;) Jag är inte mycket för etterätter. Gillar inte tårtor och bakelser. Choklad ja, men inga schwarzwaldstårter eller biskvier och sånt där konstigt. Ush, jag ryser av bara tanken.

Men ca 1-2 gånger per år gör jag antingen en blåbärspaj eller en äppelpaj på samma sätt. Ett recept jag ärvt från min kära syrra. Det är ingen typisk paj för det gillar jag inte heller. Den här är gjord med havregryn, brunt socker, vanilj extract (det har jag lagt till i receptet), smör och kanel. Jag har inga specifika mått utan man häller bara på tills det blir en god och lagom kladdig smet/deg. Resultat: gudomligt! (om jag får säga så själv) Men eftersom den är så kaloririk så görs den som sagt inte ofta. När den väl görs så njuter vi långsamt. Mmmmmm!

Är glad att efter dagens blåbärsplockning så blev det lite blåbär över också! Dem ska jag nog ha på min gröt i morgon bitti när jag stiger upp 05.15 för att träna. Då återtar jag mitt hälsosame leverne ;)

Gillar

Kommentarer