Bästa boten på fatigue

En del utav er vet redan men jag har MS - multipel skleros, en autoimmun nervsjukdom och när man har det så kan man även få fatigue. En extrem trötthet som inte kan botas, inte ens med sömn. Du kan sova i timmar och i dagar och ändå vara lika trött.

Men jag har hittat lösningen! Inte för alla men alla kan prova, det är inget som skadar! Jag är ingen läkare men jag har sjukdomen själv och genom kost och motion har jag nu lyckats vara symptomfri i snart 4 år. Det enda som är kvar är just den här extrema tröttheten som kallas fatigue. Jag har verkligen provat ALLTA och att sova bort det hjälper verkligen inte!! Tycker nästan att det till och med blir värre!

Det enda som däremot FAKTISKT HJÄLPER är att motionera!!!!! Konstigt va! Det absolut sista man vill när den här tröttheten sätter sina klor i en är att motionera!! Att ens behöva klä på sig och sätta på sig skorna känns som att bestiga mount Everest! Det går inte att förklara den dimman man hamnar i men den är ruskigt verklig! Men det enda som någonsin hjälpt mig är inte att stanna kvar i sängen konstigt nog! Det är att faktiskt gå ut, ta en promenad. Inget för ansträngande men man behöver komma ut och få frisk luft.

Oftast när jag känner mig så här så går det lite långsammare i början och jag säger till mig själv att det ska bara bli en enkel promenad runt hörnet men det oftast dem gångerna som det blir en lång rask promenad! Som idag tex! Skulle bara ner för gatan och upp för att rasta min hund men det slutade med att jag och Marley var ute i 45 min och jag gick snabbare än vad jag har gjort på månader! Och nu är jag dessutom pigg och min trötthet kommer att hålla sig borta ett par timmar i alla fall. Och det här händer så ofta!!!

Som sagt så är jag ingen läkare och ingen expert och alla är olika men PROVA!! Det är ju inget skadligt det jag föreslår och du som har fatigue för olika skäl, ja du vet ju att vila inte heller hjälper so why not!! Jag har provat det här hundratals gånger och det har inte slagit fel en ända gång!!! Jag blir betydligt mycket piggare efter min promenad än vad jag var innan under täcket! Jag vet inte exakt vad det beror på? Frisk luft, blodet får pumpa runt, alla system i kroppen kommer igång, endorfiner kickar in. Whatever it may be, it works!!! Så du som känner dig trött och utmattad och kanske t.o.m lider av fatigue, ut och rör på dig! Det behöver inte gå snabbt men det viktigaste är att du kommer ut! Jag kan nästan garantera att du kommer att må bättre! Och i värsta fall inte så har du i alla fall bränt några kalorier 😜 The way I see it, it’s a win win situation my darling 😘Jag på en rask promenad 👍🏼


#ms #multiplesclerosis #multiplescleros #multipelskleros #fatigue #msfatigue #trötthet #utmattning #utmattningssyndrom #motion #hälsa #hälsosamt #rörapåsig #friskluft #bästabotenavfatigue #pigg #energi #energisk #träna #träning #promenad #powerwalk

Gillar

Kommentarer