Avokado ger vitaminboost

   

Det var ett tag sedan som jag skrev i min kategori som heter "Visste du att" så jag tänkte att det är på tiden att jag skriver några rader där!

Dagens inlägg handlar om Avokado

Många människor frossar i tomater och morötter för att få i sig betakarotener och andra nyttigheter. Speciellt nu så här under vinterhalvåret. Men visste du att om du lägger till en halv avokado så ökar du upptaget av ovan nämnda. Ny forskning visar nämligen att avokado gör så att vi tar upp mer av alfa- och betakarotenet i tomaterna och i morötterna och att den dessutom hjälper kroppen att omvandla det till A-vitamin.

A-vitamin är den antioxidant som är viktig för synen, huden och immunförsvaret. Under vinterhalvåret har vi oftast lite torrare hud och sämre immunförsvar så varför inte slänga i hop en fräsh liten sidosallad bestående av fint hackade tomater, fint skuren avokado, lite riven morot och blanda det med lite olivolja och salt så får du dig en liten vitaminboost när du behöver den som bäst!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  

Gillar

Kommentarer