Autoimmun kost

 

Idag har jag en rest day från både gymet och jobbet :) Det blev spinning och biceps i går och resten av veckan står fulladdad med träning så jag valde att ta min lediga dag idag.

Jag har faktiskt passat på att spendera mycket tid i dag till att läsa en superintressant bok om autoimmun kost. Det är ju så här att med min MS så ska jag undvika vissa livsmedel som förvärrar symptomen. Men det intressanta är att ju mer jag har studerat detta ämne noga ända sedan jag fick min diagnos hösten 2014 så har jag insett mer och mer att i stort sett alla människor bör äta på detta sätt. På ett mer antiinflammatoriskt sätt.

Jag ska gå in mer i detalj i detta ämne senare men vad jag som outbildad i detta ämne verkligen kan förstå som om det vore ABC typ är att så många sjukdomar och tillstånd som finns, hänger ihop med kosten vi äter och att vi kan med hjälp av att äta en ren kost lik den som åts för hundratals år sedan kan förebygga så otroligt mycket misär! Det här är ett sånt intressant ämne!!

Jag lär mig mer om varför man ska äta på ett visst sätt, vad som ska undvikas och just varför det ska undvikas, vad som händer i kroppen när man äter vissa livsmedel, vilka livsmedel som man bör äta tillsammans för att få ut största möjliga effekt, hur vissa livsmedel bör ätas för att det inte ska bildas transfetter automatiskt när man tillagar det och för att de ska utsöndra näringen på rätt sätt o.s.v! Det är så otroligt intressant!!

Jag älskar sådana här böcker och ju fler böcker jag plöjer igenom desto mer öppnas mina ögon och jag vill att alla människor ska veta detta! Min stackars familj får hela tiden höra att visste du att, och hacka grönsakerna så här och ät inte det tillsammans med det för då får du motsatt effekt etc. Jag kommer att dela med mig utav bra tips och tricks som jag lär mig från min läsning.

I den finns det dessutom en hel del superbra recept som jag kommer att prova så håll utkik för mer info inom detta område och även om nya spännande recept som faktiskt hjälper dig att bli frisk/hålla dig frisk och undvika framtida sjukdomar

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>

Gillar

Kommentarer