Att bli påmind

Sitter här på sjukhuset och väntar på att det ska bli min tur att ta blodprov. Var 3 månad tar jag blodprover för att kolla så att den medicin jag tar för att bromsa min MS (multipel scleros) inte utvecklar till något skadligt i min kropp som den kan göra.

Jag hatar att ta dessa blodprov. Inte för att jag är sprut rädd utan för att jag blir påmind om att jag har MS. Jag blir påmind om att jag är sjuk och inte så odödlig som jag gärna skulle vilja vara.

Ändå är dessa blodprovsbesök dem lindrigaste av de läkarbesök jag behöver göra. Värre är det när jag måste åka till neurologen på Huddinge sjukhus och prata med en specialist sjuksköterska inom MS och än värre är det då jag måste göra en magnetröntgen. Då blir jag verkligen påmind om min dödlighet och att jag har MS. Ändå behöver jag inte göra dessa magnetröntgen lika ofta som i början. Jag ändrade ju om min kost totalt och sedan dess har min MS nästan försvunnit så jag ska egentligen inte klaga men jag gillar som sagt inte att bli påmind. Jag vill vara i mina drömmars land där jag är fullt frisk och ganska odödlig


#ms #multiplescleros #träningochms #msmediciner #blodprov #sjukdom #odödlig #msochkost #mskost #msdiet

Gillar

Kommentarer