ATC träning idag

Det blev en hejdundrandes härlig ATC träning idag!! ATC står för Actic Training Circle och det är ett cirkelträningspass som ger en effektiv träning av både styrka och kondition tack vare kombinationen av komplexa och pulshöjande styrkeövningar. Man tränar alltså i gymet bland andra tränande fast vid sidan om och det är nästan alltid olika rörelser varje gång eller varannan gång typ så att kroppen inte vänjer sig allt för mycket.

Dagen cirkelträning bestod utav:
  1. Uppvärmning. 3 varv löpning utanför gymet. Allt tillsammans kanske vi sprang 300 meter ish.
  2. Sen gick vi in och vi fick 4 minuters vila.
  3. Sen var det dags för en cirkel träning som varade 15 minuter. Den cirkelträningen bestod utav: 8 st skivstångsrodd 8 st front squats 8 st militärpress med hantlar och 6 st burpees Det görs om och om igen så många man hinner på 15 minuter. När dessa 15 minuter är över så är man ganska så dödens.
  4. Men då får man lite vila...
  5. ...och sen är det dags att göra en ny cirkelträning. Då gjorde vi 8 st bicepscurl + militärpress samma rörelse med hantel 8 st utfall med eller utan vikt 8 st sneda crunches med kettlebells
  6. När det var färdigt blev det en sista cirkelträning för magen 20 st cykel crunches 8 st fällknivar med benen fast uppe i luften 8 fällknivar med båda benen upp och ner tillsammans
När det hade gått en timma så var jag lika sjöblöt som om jag hade kommit ut ur duschen! Det var dessutom riktigt varmt inne i gymet så man svettades ju 7 gånger mer bara därför. Under träningen ville man dö för att det var så jobbigt men samtidigt så blev man liksom "empowered" vad det nu heter på svenska. Man fick liksom någon inre slags kraft av att man hade klarat av varje cirkel del och det gav en sjukt mycket inre styrka att orka mera. Hjärnspöken När vi utförde alla övningar så gjorde vi det framför en spegel och min hjärna försökte bara fokusera på alla "fel" med min kropp. Allt fett jag vill ha bort. Men träningen gav mig ändå styrkan att inte psyka ut mig själv med de negativa tankarna om hur jag tycker att jag ser ut. Även fast jag kände mig exceptionellt fet idag (har inte gått upp på vågen utan det är bara hjärnspökena som härjade) så kände jag mig samtidigt stark. Därför älskar jag träningen för träningen får en att vända på de negativa tankarna till något positivt! När ens träningsbyxor blir så här skitiga ja då tycker jag att man har gjort ett riktigt bra jobb! ;)
Jag var så otaggad för att gå på ATC träning idag för jag visste hur jobbigt det skulle bli men nu efteråt är jag så sjukt glad och nöjd med mig själv att jag gick idag! Har ni inte provat ATC än så tycker jag definitivt att ni ska göra det!! Finns det inte ATC på ditt gym, prova någon annan cirkelträning. It's so worth it!!

Gillar

Kommentarer