Ät upp ditt bananskal

   

Idag läste jag något intressant. Jag läste att bananskal, ja du läste rätt, bananskal kan hjälpa dig gå ner i vikt och bli på bra humör. All vet vi ju att bananer är super nyttiga men nu kan vi alltså göra dem ännu mer nyttiga! Det är dags att ta tillvara på de extra nyttigheterna istället för att kasta dem i soporna!

 

De flesta av oss ser nog bananskal som skräp, det gör i alla fall jag! Ungefär som omslagspapper på presenten som man sedan kastar bort när man öppnat den. Men inte nu längre. För nu ska vi nämligen äta skalet också för det innehåller massor av vitaminer och andra näringsämnen. Urk kan man tycka men läs vidare!!

Bananskal har höga halter av vitamin B6 och B12 som kan ha en humörhöjande effekt och som hjälper och stöttar immunförsvaret, nervsystemet och hjärnan. Skalet innehåller också tryptofan (precis som mjölk) som till exempel kan hjälpa en att somna. En banan vid läggdags kanske?

Som om inte dessa ämnen vore nog, är bananskal också laddade med A-vitaminer som är bra för tänderna, samt bygger upp ben och vävnad. Nästa bokstav i vitaminalfabetet är B och bananskal innehåller även dessa vitaminer. Extra bra för den som vill gå ner i vikt då de ger ämnesomsättningen en extra skjuts. En annan vitamin som bananen är full av är vitamin C som hjälper kroppen att läka. Bananskal innehåller även magnesium och kalium som är bra för musklerna och nervsystemet.

Nu vill man ju inte äta bananskalet som det är rakt upp och ner för det är inte ett dugg gott, utan snarare äckligt. Men det går utmärkt att hacka det i bitar och köra ner i mixern. Häll sedan ner skalmoset i till exempel en smoothie. Det går även bra att koka, steka eller fritera bananskal. Men se till att välja ekologiska och obesprutade bananer, och skölj skalet väl om du ska äta det.

Det här är något jag faktiskt tänker haka på och testa och jag kommer absolut att dela med mig utav mina nya bananskalsrecept så håll utkik! Kanske hittar jag en ny favorit ingrediens??!!

   
Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
// <![CDATA[ var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write(''); // ]]>  
  • Alla

Gillar

Kommentarer