Äckligt 🤢

Jag skulle vilja varna känsliga tittare för en väldigt äcklig bild.....men jag tycker ni ska titta ändå för det är en väldigt lärorik bild

Det här är en stekpanna. Där jag har stekt 4 mindre fläskkarré bitar i, utan extra fett. Bara salt och lite grillkrydda och köttet. Så här ser det ut i pannan efter att fettet har stelnat. Nice va!! Hur tror du det ser ut inne i våra kroppar när vi äter sånt här? Inte mycket bättre!

Vi försöker vara så mycket veganer vi kan. Jag skulle vilja uppskatta våran vegan faktor till ca 90% i dagsläget med utsikten att bli 100% någon vacker dag.

I går ville min man sååååå heeeeemmskt gärna ha kolgrillen mat sa han. Någon enstaka gång då och då när månen är blå så lagar jag något oveganskt och i går fick han sin vilja igenom. Det blev fläskkarré, kolgrillen ris och tzatziki. Han var sååå nöjd så. Men lite senare på kvällen såg jag allt fettet i pannan som då var lösare och jag bara äcklades av allt det fettet. Äcklade som jag aldrig äcklats förr när vi åt kött. Då såg jag det också men det var inte lika störande. I morse när jag skulle diska stekpannan så hade fettet stelnat och jag, snäll och omtänksam som jag är 😊😈 visade min man den äckliga stekpannan och sa någonting liknande som typ ”Trevligt! Så här ser det ut i våra kroppar nu!” och våran övertygelse att försöka bli veganer har aldrig vart mer kraftfull än nu!! Vem vill medvetet ha det där i kroppen?

Ok, I know, I know, man har inte allt det där fettet i kroppen bara för att man ätit en stek, jag vet men vetskapen att jag har medvetet stoppat i mig lite grann av det där får mig att aldrig vilja göra om det igen. Jag skulle ju aldrig ta en matsked av det dör och stoppa i munnen liksom! Inte ens en tesked! Inte ens om det var svält! Kan jag inte spola ner det där fettet i diskhon, varför ska jag då spola ner det i mina tarmar? I’m just sayin’!

Vi har bara varit typ 90% veganer i ett par månader nu men det är verkligen det bästa beslutet vi har tagit! Vi mår mycket bättre, har mer energi och kan sova gott i vetskapen att vi inte medvetet trycker i oss sådant som skadar kroppen. Det betyder inte att vi aldrig kommer bli sjuka eller få någon hemsk sjukdom men vi minimerar i alla fall den risken lite grann plus att man mår så mycket bättre och är piggare än förut så det har verkligen inte funnits några nackdelar med äta mer plantbaserat. Bara fördelar!

#vegan #vegankost #kött #fett #kroppen #hälsa #ohälsa #hälsosamt #nytttigt #veganinfluencer #veganistheanswer #vego #vegomat #vegokost #fitness #veganfitness #plantbaserat #plantbaseradkost #plantbaserad #plantbased #plantpower #kost #diet #vegandiet

  • Alla

Gillar

Kommentarer