3 hälsofördelar med açaí

 
 

Ofta träffar man på açaí i olika superfoods blandningar och de flesta har förstått att açaí är något bra att inta men det har inte skrivits så mycket om varför açaí är så bra så här ska ni få 3 hälsofördelar med açaí.

1: Açaí är en bärliknande frukt som växer på palmträd i Amazonas djungeln i Brasilien. Açaí (uttalas ah-sigh-ee) är bland de mest suprema bland frukter just på grund utav sina sjukdoms bekämpande antioxidanter vilket är baserat på dess höga Orac värde på hela 6576 poäng (Orac = "oxygen radical absorption capacity", ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller) 2: Açaí har t.o.m mer antioxidanter än blåbär, jordgubbar och rött vin tillsammans! Dessutom är açaí rik på vitaminer och mineraler, fettsyror och aminosyror och açaí ökar även energin och stärker immunförsvaret 3: I açaí finns det ett mycket starkt färgämne som ger frukten dess mörka lila färg och som kallas för anthocyanider. Dessa anthocyanider har en dämpande effekt på inflammations processerna som pågår i kroppen och anthocyaniderna hjälper till att bekämpa cancer, hjärtsjukdom, diabetes, inflammationer i allmänhet, övervikt och andra ålders relaterade problem. Anthocyanider är även bra för halsen, tarmarna och urinvägarna. Även ledinflammation påverkas positivt av anthocyanider genom att stärka kapillärkärlens väggar och blodgenomströmningen. En viss stabilisering av kollagen har också visats på. Med andra ord, en riktig superfood!  

Så hur ska man då använda açaí? I hälsobutiker kan man få tag på açaí i pulverformat, i kapslar, som frystorkat fruktkött, juice och concentrerat men det är açaí i fruktköttsformat som har den största effekten när det gäller att få ut så mycket antioxidanter som möjligt. Açaí fruktkött hittar man i frysdisken på välsorterade hälsobutiker. (Här kan du köpa det!) Blanda ner det i smoothies eller i yoghurt och kvarg eller varför inte göra en isglass på açaí!! Fruktköttet är lite surt och något bittert men sötat med lite agave honung eller stevia så smakar açaí nästan som koncentrerade blåbär med en hint av choklad! Och choklad går ju alltid hem! ;)

Håll utkik efter recept på en supergod açaí sorbet som kommer inom kort!!

  Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//
 

Gillar

Kommentarer