1/2 Vegetariska dagen

Ja så tydligen var det den vegetariska dagen idag! Vill ju inte missa att fira något så självklart blev det en vego middag hemma hos oss också 😜 Efter ett par dagar i NY, inte helt veganska dagar då rå om jag nu ska bekänna mina synder så här offentligt 🙈 så känns det riktigt skönt att komma hem och äta bra igen!


Därför fick det ikväll bli en kompott av olika grönsaker jag hade här hemma som var i riskzonen att bli gamla om jag inte tillagade dem idag!

Här ser ni en blandning av sötpotatis, brysselkål, sparris, röd lök, champinjoner och tomater som fick vända sig i lite rosmarin olivolja och salt och sen in in i ugnen med det.

Till det serverades det svart fullkornsris och rödkålssallad gjord på rödkål, koriander, hampafrön, salt peppar, olivolja och rödvinsvinäger.

Till det en grön sås gjord på koriander, chili, vitlök, olivolja, citron och rödvinsvinäger. Sen blandar man bara allt på tallriken och njuter av en sensation av smaker i munnen. Mums!! 😋

En sak som jag märkte denna gång i USA var dock att all den där dåliga maten som man vet är så god i NY som tex, äkta NY style pizza, chicken wings and ribs, cornbread, you name it, faktiskt dels inte smakade lika gott och dels så hade jag ingen som helst cravings för det. Har ju ätit 90% vegan kost i ca 3 månader nu och jag tror bestämt att det har med det att göra. Det finns liksom inget sug kvar för allt det där och dessutom smakade det inte ens lika gott som innan! T.o.m min man som mer äter vegansk kost typ 70/30 av tiden märkte samma sak! Det tycker jag är superintressant! Vad händer när lyckas bli 100% vegan?! Hmmm 🤔 Mycket intressant i alla fall!

Nä nu måste jag gå och lägga mig. Ska upp till gymet kl 04.45 i morgon 😩😩😩
#vegetariskt #vegetariskadagen #vego #vegan #vegetariskmat #vegomat #vegokost #diet #kost #vegorecept #vegetarisktrecept #recept #träna #träning #gym #fitness #viktminskning #gånerivikt #hälsa #hälsosamt #nyttigt #nyttigkost

Gillar

Kommentarer