10 skäl varför kokosolja är så bra

 
   

De flesta vet redan att kokosolja är väldigt nyttigt men när man frågar folk så vet de sällan varför det är så nyttigt så jag tänkte att jag skulle sammanställa 10 skäl varför kokosolja är så bra

_______________________________________

 
  1. Kokosolja vid matlagning. Kokosolja är ett bra fett att använda vid matlagning eftersom strukturen förblir intakt vid uppvärmning. Det producerar inte skadliga biprodukter som de flesta vanliga matoljor gör.
  2. "Näringsboosta" maten Man kan använd kokosolja i smoothies för att få ett bättre näringsupptag av de frukter och grönsaker man har i och för att få en bättre balans av blodsockret. Om man gillar att äta ångkokta grönsaker kan man smörja kokosolja över grönsakerna och strö över ett bra havssalt för då tas de fettlösliga vitaminerna upp mer effektivt.
  3. Hjälper till att balansera hormonerna Kokosolja är en hälsosamt och närande fett för binjurarna och sköldkörteln och hjälper att balansera hormonnivåerna.

  4. Ger energi och stärker ämnesomsättningen Fettsyrorna i kokosoljan (Medellånga mättade fettsyror eller MCT, Medium Chain Triglycerides) skapar en jämn frisättning av energi och kan även hjälpa till att öka ämnesomsättningen och snabba på fettförbränningen. MCT fettsyrorna lagras inte som fett i kroppen utan används omedelbart av levern som en energikälla.

  5. Balanserar blodsockretKokosolja frisätts under loppet av många timmar i kroppen vilket resulterar i mer jämna blodsockernivåer. En diet som kompletteras med kokosolja leder till förbättrade glukostoleransnivåer och minskar även minskar de dåliga kolesterolnivåerna. Enligt forskarna beror effekten på laurinsyran, en MCT, i kokosoljan.
  6. Munsår I dessa förkylningstider är det bra att ha kokosolja nära till hands för de antivirala ämnena i kokosolja hjälper nämligen till med att läka munsår snabbare och har även en smärtlindrande effekt.
  7. Behandlar candida Candida albicans är en jästsvamp och en parasit som stjäl vital energi från kroppen och som väldigt många svenskar lider av på grund av deras höga konsumtion av socker. Laurinsyran i kokosolja hjälper till att döda candida svampen.
  8. Kokosolja för bättre matsmältning Att använda kokosolja till maten kan underlätta matsmältningen eftersom det smörjer tarmkanalen och låter den smälta maten passera igenom mycket lättare och lider man av halsbränna så är det jättebra om man tillför kokosolja i rå form som tex i kaffet eller teet (om man inte gillar att ta det på en tesked och svälja). Fett brukar vara en faktor för att få halsbränna men inte kokosoljan, den lindrar halsbrännan.
  9. En "superfood" Kokosfettet har inte bara visat sig vara ett av de i särklass mest hälsosamma fetterna, utan också ett av de näringsmässigt bästa födoämnena
  10. Inga transfetter En stor fördel med oljan är att den, tack vare de mättade stabila fettsyrorna, har lång hållbarhet, minst två år. Den tål också upphettning utan att bilda transfettsyror. Därför passar den bra vid stekning och övrig matlagning och bakning.
 

______________________________________

 

Det här var bara 10 skäl varför kokosolja är så bra men listan kan göras betydligt mycket längre. Själv älskar jag kokosolja och jag använder det till allt från matlagning till som en skönhetsprodukt. Ett märke jag själv gillar skarpt är det ekologiska märket Vitaprana och deras produkter kan man köpa här

Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler:
//

Gillar

Kommentarer